Diabetes type 2? De Beweegwijzer zet je in beweging! 

Regelmatig sporten en bewegen is goed voor je. Dat hoorde je al vaker. Maar wist je dat het ook echt je gezondheid kan verbeteren als je diabetes type 2 hebt?  

  • Je suikerwaarden verbeteren.
  • Minder risico op hart- en vaatziekten. En zelfs kanker.
  • Je voelt je fitter en hebt meer energie om leuke dingen te doen.

Start jouw beweegwijzer

Ontdek de Beweegwijzer

Samen met de wetenschappers van de Universiteit Gent ontwikkelde Solidaris de Beweegwijzer: een korte vragenlijst die je in enkele klikken vertelt welke 6 sporten het best bij je passen. De Beweegwijzer is gratis en geeft ook tips en advies om veilig en comfortabel te sporten én het ook vol te houden. 

Benieuwd welke sport het best bij je past?

Start jouw beweegwijzer

"Ik begon elke dag te bewegen. Ik koos voor de fiets om me te verplaatsen. In het begin was het niet gemakkelijk, want ik had er weinig zin in en was snel buiten adem. Maar hoe vaker ik het deed, hoe meer mijn uithouding verbeterde. En na anderhalve week zag ik mijn glucosewaarden al dalen. Dat motiveerde me enorm."

Nikolaas (46 jaar)

“Beweging is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor mensen met diabetes. De behandeling voor diabetes type 2 bestaat uit beweging, aangepaste voeding en medicatie. Met de juiste voeding en beweging kan hun lichaam herstellen en hebben ze minder of geen medicatie nodig."

Dr. Joke Marlier, endocrinoloog en diabetesexpert bij UZ Gent

Ontdek welke sport bij je past in de Beweegwijzer

Start jouw Beweegwijzer

Logo's partners Beweegwijzer

Solidariteit is het kloppend hart van ons ziekenfonds. Solidaris wil er zijn voor iedereen. Ziek of gezond. Want goede en betaalbare gezondheidszorg, daar heeft iedereen recht op. Bij ons ziekenfonds sta je bovendien sterk in je voordeel. Je kan rekenen op een goede dienstverlening en een sterk voordelenpakket voor jou en je gezin.

Solidaris, iedereen mee.