Welkom bij Solidaris

Solidariteit is het kloppend hart van onze organisatie. Daarom kiezen Bond Moyson en De Voorzorg vanaf 1 juli voor een nieuwe en logische naam: Solidaris.

Kwaliteitsvolle, toegankelijke en betaalbare gezondheidszorg, daar heeft iedereen recht op. Ziek, of gezond, dat maakt niet uit. Solidaris wil er zijn voor iedereen.

Solidariteit brengt samen

Een nieuwe naam kiezen we natuurlijk niet zomaar. Solidaris staat voor solidariteit, en dat is waar het bij ons ziekenfonds allemaal om draait. Ontdek hier de eerste beelden uit ons verhaal.

Veelgestelde vragen

Wat verandert er voor jou?

Vanaf 1 juli worden we Solidaris. Maar wees gerust, voor jou als lid verandert er niets. Je kan blijven rekenen op onze dienstverlening en op een sterk voordelenpakket. Heb je een vraag over de naamsverandering? In deze lijst vind je vast het antwoord dat je zoekt.

We kiezen niet zomaar voor een nieuwe naam. Solidaris weerspiegelt helemaal waar wij voor staan: solidariteit. De ziekenfondsen Bond Moyson West-Vlaanderen, Bond Moyson Oost-Vlaanderen, De VoorZorg Antwerpen en De Voorzorg Limburg werken vandaag al nauw samen. Nu kiezen we ook voor een nieuwe en gezamenlijke naam. Dat is logisch én duidelijk. Met de sterke naam Solidaris bouwen we vandaag en morgen verder aan ons sterke ziekenfonds.

Wees gerust, voor jou als lid verandert er niets. Al onze diensten en terugbetalingen blijven automatisch doorlopen onder de naam Solidaris. Je moet zelf niets aanpassen of in orde brengen.

Onze brievenbussen blijf je terugvinden op de gekende plaatsen. Alleen drop je je briefjes niet meer in een bus van Bond Moyson of De VoorZorg, maar in de bus van Solidaris.

Ja, je uitkeringen en terugbetalingen blijven gewoon doorlopen. Er verandert niks aan je dossier bij het ziekenfonds. Je hoeft zelfs niets te ondernemen. Wij brengen alles voor je in orde.

De contactgegevens voor jouw provincie vind je steeds op onze website. Het internetloket e-Mut en onze contactformulieren op de website blijven op dezelfde manier werken. Ook onze telefoonnummers veranderen niet. Vanaf 1 juli 2022 passen we wel de benaming van onze e-mailadressen en onze website aan naar Solidaris.

Stuur je uit gewoonte toch nog een mail naar een e-mailadres van Bond Moyson of De VoorZorg? Of surf je naar de website van Bond Moyson of De VoorZorg? Geen probleem, je komt steeds op de juiste plek terecht.

Bekijk alle vragen