Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Aardbeiencrumble

Ingrediënten voor 2 personen

  • aardbeien: 250 g
  • maiszetmeel: 1 el
  • chiazaadjes: 1 el
  • ahornsiroop: 2 el
  • rietsuiker: 40 g
  • havermout: 100 g
  • margarine: 20 g
  • kokosyoghurt: 200 g
  • snuifje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Ontkroon de aardbeien en snijd ze in kwartjes. Verwarm drie vierde van de aardbeien met 2 eetlepels water en ahornsiroop in een pannetje tot ze zacht zijn. Meng in een kommetje 2 eetlepels water met het maiszetmeel en voeg dit mengsel samen met het chiazaad al roerend toe aan de aardbeien. Laat 2 minuten doorkoken. Haal de compote van het vuur en voeg de overgebleven aardbeien toe.
  3. Mix in een blender een derde van de havermout fijn tot havermeel.
  4. Smelt de margarine en meng met de havermout, het havermeel, een snuifje zout en de rietsuiker. Roer dit goed door elkaar tot je een plakkerig mengsel hebt.
  5. Doe de aardbeien in een ovenschaaltje en verdeel de crumble hierover.
  6. Bak de crumble ongeveer 30-35 minuten in de oven tot de bovenkant knapperig en bruin is.
  7. Serveer de aardbeicrumble met een schep kokosyoghurt.

Dit recept komt uit het 'Prikkelbare darmen kookboek: recepten voor een rustige buik' van Michaël Sels en Heiko De Schepper.