Ingrediënten voor 2 personen
- aardbeien: 250 g
- maiszetmeel: 1 el
- chiazaadjes: 1 el
- ahornsiroop: 2 el
- rietsuiker: 40 g
- havermout: 100 g
- margarine: 20 g
- kokosyoghurt: 200 g
- snuifje zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Ontkroon de aardbeien en snijd ze in kwartjes. Verwarm drie vierde van de aardbeien met 2 eetlepels water en ahornsiroop in een pannetje tot ze zacht zijn. Meng in een kommetje 2 eetlepels water met het maiszetmeel en voeg dit mengsel samen met het chiazaad al roerend toe aan de aardbeien. Laat 2 minuten doorkoken. Haal de compote van het vuur en voeg de overgebleven aardbeien toe.
- Mix in een blender een derde van de havermout fijn tot havermeel.
- Smelt de margarine en meng met de havermout, het havermeel, een snuifje zout en de rietsuiker. Roer dit goed door elkaar tot je een plakkerig mengsel hebt.
- Doe de aardbeien in een ovenschaaltje en verdeel de crumble hierover.
- Bak de crumble ongeveer 30-35 minuten in de oven tot de bovenkant knapperig en bruin is.
- Serveer de aardbeicrumble met een schep kokosyoghurt.
Dit recept komt uit het 'Prikkelbare darmen kookboek: recepten voor een rustige buik' van Michaël Sels en Heiko De Schepper.