Ingrediënten voor 2 personen
- tofu: 325 g
- ananas: 225 g
- teentje knoflook: 0,5
- tamari: 1 el
- kokosbloesemsuiker: 0,5 el
- bussel lente-ui: 1
- rijst: 120 g (wilde rijst of bruine rijst is altijd een betere optie)
- maiszetmeel: 0,5 el
- groentebouillon: 100 ml
- optioneel: sesamzaad en koriander (als afwerking)
Bereiding
- Snijd de knoflook fijn en de ananas en tofu in blokjes. Bak de tofu in de pan met peper en zout. Zeef er een klein beetje maiszetmeel over, zodat hij krokant wordt.
- Tip: gebruik hiervoor voldoende olie.
- Giet 100 ml groentebouillon in een pot, samen met de tamari, versnipperde knoflook en kokosbloesemsuiker. Voeg de gesneden lente-ui toe, samen met peper en zout naar smaak. Voeg daarna de ananas toe. Laat pruttelen, zodat het begint in te dikken. Voeg dan de tofublokjes toe.
- Serveer met de rijst. Houd je van koriander? Die past hier prima bij en dat geldt ook voor het sesamzaad.
Dit recept komt uit het kookboek ‘Plantaardig koken’ van PLANTBEEST by TARTELIES.