Ingrediënten
- rijpe bananen: 4
- eieren: 3
- ahornsiroop: 3 el
- speltmeel: 180 g
- bakpoeder: 10 g (=2kl)
- vanillesuiker: 1 zakje
Bereiding
- Plet 3 bananen, voeg de eieren toe en mix tot een geheel.
- Voeg het speltmeel, de ahornsiroop, het bakpoeder en de vanillesuiker toe en meng alles tot je een mooi geheel krijgt. Je kan hiervoor een mixer of blender gebruiken.
- Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
- Snijd de laatste banaan in de lengte doormidden, en leg deze bovenop het beslag.
- Verwarm de oven voor op 180° en laat het bananenbrood 45 min bakken.
Tip: wil je graag een verwenversie? Dan kan je aan het beslag 20 gr cacaopoeder of 100 g chocoladestukjes toevoegen. Als ontbijt kan je 1 snede (ongeveer 75g) eten.
Opmerking: volg je een Fodmapdieet, zorg er dan voor dat je 100% speltmeel gebruik.