Ingrediƫnten voor 2 personen
- biefstuk: 200 g
- peultjes: 400 g
- sinaasappel: 0,5 (bio)
- groentebouillon: 100 ml
- olijfolie
- gemberpoeder
- peper
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon. Was ook de sinaasappel en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel daarna uit. Snij het vlees in reepjes en breng op smaak met peper.
- Bak het vlees bruin in een hete wokpan met olie. Voeg de boontjes, sinaasappelschil en -sap en de bouillon toe. Breng op smaak met het gemberpoeder. Laat het geheel sudderen tot de boontje gaar zijn.
- Lekker met gebakken aardappelen of zilvervliesrijst.
Tip: Gebruik je geraspte schil van een sinaasappel, citroen of limoen in je gerecht? Kies dan voor onbespoten of biologische producten. De schil is immers en soort spons die pesticiden als het ware opslorpt. Enkel wassen is dus niet voldoende.