Ingrediënten voor 2 personen
- krieltjes: 250 g
- kikkererwten: 200 g (blik)
- olijfolie
- sperziebonen: 150 g
- vegan stukjes kip: 180 g
- ijsbergsla: 0,5 crop
- kappertjes: 2,5 el
- vegan mayo: 2 el
- witte bonen: 50 g (uit blik, zonder vocht)
- mosterd: 0,5 el
- edelgist: 2 el
- knoflookpoeder: 1,5 tl
- kipkruiden: 1,5 tl
- rozemarijn
- paprikapoeder
- peper
- zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd 250 g ongeschilde krieltjes schuin doormidden.
- Leg ze in een ovenschotel met olijfolie, peper, zout en rozemarijn en zet 30 minuten in de oven.
- Laat afkoelen.
- Gril de kikkererwten, zonder vocht, gedurende 30 minuten in de oven op een bakvel met peper, zout en paprikapoeder.
- Wok 150 g sperziebonen in een wokpan met peper, zout en 1 tl knoflookpoeder. Voeg het knoflookpoeder er pas op het einde aan toe, zodat het niet gaat aanbranden.
- Bak 180 g vegan stukjes kip in een wokpan met wat peper en 1,5 tl kipkruiden.
- Snijd 0,5 krop ijsbergsla in stukjes.
- Meng alles en voeg 2 el kappertjes toe.
- Meng voor een lekkere dressing 2 el vegan mayo, 50 g witte bonen, 0,5 el mosterd, 0,5 el olijfolie, 0,5 tl knoflookpoeder, 0,5 el kappertjes en 2 el edelgist in een keukenrobot tot een smeuïg geheel.
Dit recept komt uit het kookboek ‘Plantaardig koken’ van PLANTBEEST by TARTELIES.