Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Caesarsalade

Ingrediënten voor 2 personen

  • krieltjes: 250 g
  • kikkererwten: 200 g (blik)
  • olijfolie
  • sperziebonen: 150 g
  • vegan stukjes kip: 180 g
  • ijsbergsla: 0,5 crop
  • kappertjes: 2,5 el
  • vegan mayo: 2 el
  • witte bonen: 50 g (uit blik, zonder vocht)
  • mosterd: 0,5 el
  • edelgist: 2 el
  • knoflookpoeder: 1,5 tl
  • kipkruiden: 1,5 tl
  • rozemarijn
  • paprikapoeder
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd 250 g ongeschilde krieltjes schuin doormidden.
  3. Leg ze in een ovenschotel met olijfolie, peper, zout en rozemarijn en zet 30 minuten in de oven.
  4. Laat afkoelen.
  5. Gril de kikkererwten, zonder vocht, gedurende 30 minuten in de oven op een bakvel met peper, zout en paprikapoeder.
  6. Wok 150 g sperziebonen in een wokpan met peper, zout en 1 tl knoflookpoeder. Voeg het knoflookpoeder er pas op het einde aan toe, zodat het niet gaat aanbranden.
  7. Bak 180 g vegan stukjes kip in een wokpan met wat peper en 1,5 tl kipkruiden.
  8. Snijd 0,5 krop ijsbergsla in stukjes.
  9. Meng alles en voeg 2 el kappertjes toe.
  10. Meng voor een lekkere dressing 2 el vegan mayo, 50 g witte bonen, 0,5 el mosterd, 0,5 el olijfolie, 0,5 tl knoflookpoeder, 0,5 el kappertjes en 2 el edelgist in een keukenrobot tot een smeuïg geheel.

Dit recept komt uit het kookboek ‘Plantaardig koken’ van PLANTBEEST by TARTELIES.