Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Cheesy ovenschotel met witte bonen en tomaten

Ingrediënten voor 2 personen

  • knoflook: 3 tenen
  • olijfolie
  • tomatenpuree: 75 g
  • witte bonen uit blik: 450 g
  • verse spinazie: 100 g
  • kokend water: 125 ml
  • geraspte oude kaas: 100 g
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven tot 250 °C.
  2. Snipper de knoflook en fruit met wat olijfolie ongeveer 1 minuut in een ovenbestendige koekenpan op een matig vuur. Roer er de tomatenpuree door en bak 30 seconden mee.
  3. Doe de bonen in een zeef of vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken. Doe de bonen, de spinazie en het kokendhete water in de pan. Kruid met flink wat peper en zout. Zet 15 minuten in de oven. Roer om en strooi er de kaas over. Zet opnieuw 10 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

Tip: lekker met een dik stuk zuurdesembrood

Peulvruchten zijn niet alleen heerlijk, maar ook heerlijk veelzijdig én gemakkelijk klaar te maken. Toch zijn veel mensen er nog niet zo bekend mee. Ontdek de verschillende soorten peulvruchten en hoe je ze gemakkelijk op het menu kan zetten.  

Dit recept komt uit het kookboek Plan 500 gram van Michaël Sels