Ingrediënten voor 2 personen
- gehakt : 150 g
- rode kidneybonen: 400 g (blik)
- tomatenblokjes: 200 g (blik)
- ui: 1
- selder: 1 (stengel)
- paprika: 0,5
- zure room: 2 el
- tortilla chips naturel
- jalapeño
- olijfolie
- koriander (vers)
- komijn
- paprikapoeder
- cacaopoeder
- peper
- zout
Bereiding
- Was en snij de ui, paprika en selder.
- Bak de ui in de pan met wat olijfolie. Voeg er de komijn en het paprikapoeder aan toe. Voeg daarna het gehakt toe en bak dit tot alles gaar is. Doe dan de paprika en selder erbij en bak nog 2 minuten mee. Doe de tomatenblokjes erbij en laat alles een 10 minuten sudderen op laag vuur.
- Spoel de kidneybonen en voeg toe aan de saus. Laat nog eens 5 minuten sudderen. Breng op smaak met peper, een snuifje kaneel en eventueel een theelepel cacaopoeder.
- Snij de verse koriander fijn.
- Serveer de chili con carne in een diep bord. Werk af met de koriander en een koffielepel zure room.
- Serveer met tortilla chips en jalapeño pepers.
Tip: ook lekker met rijst.