Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Chinese dumplings

Ingrediënten voor 2 personen

  • mager gehakt : 100 g
  • volkoren bloem: 95 g
  • water: 60 ml (warm)
  • blad Chinese kool: 2 (of paksoi, spitskool ... )
  • pijpajuintje: 1
  • sojasaus: 0,5 el
  • Rijstwijn of rijstazijn: 0,5 el (optioneel)
  • gember: 0,5 (cm)
  • olijfolie: 0,5 el
  • bieslook
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Maak eerst het deeg. Meng de bloem en het water en voeg de olijfolie en een snuifje zout toe. Kneed het deeg tot het goed elastisch is. Dit kan even duren. Rol in een mooie bol en zet 30 minuten aan de kant.
  2. Was en snij de koolbladeren, pijpajuin en bieslook in fijne snippers. Schil en rasp de gember. Meng deze ingrediënten onder het gehakt. Voeg de sojasaus en (eventueel) de rijstwijn toe en breng verder op smaak met peper en zout. Het gehakt mag goed vochtig zijn.
  3. Verdeel het deeg in kleine bolletjes (5 per persoon). Rol die uit tot je een cirkel hebt van ongeveer 9 cm diameter. Probeer ervoor te zorgen dat het midden iets dikker is dan de randen.
  4. Leg 1 tot 2 eetlepels vulling in het deeg en vouw de dumpling goed toe. Vul zo al het deeg.
  5. Breng een grote pot met water aan de kook. Leg de dumplings hier voorzichtig in en laat koken. De dumplings zijn gaar als ze bovendrijven. Haal ze voorzichtig uit het water en spoel af. Dat zorgt ervoor dat ze niet aan elkaar plakken als je ze serveert.
  6. Wil je als hoofdgerecht enkel dumplings eten, dan moet je er 15-20 per persoon maken. Dat is heel wat werk. Wij rekenen 5 dumplings per persoon. Combineer met een salade en eventueel wat noedels of rijst.

Tip:

  • Kies voor mager gehakt zoals kippengehakt, rundsgehakt of kalfsgehakt.
  • Je kan eindeloos variëren met de vulling. Heb je liever kip, garnalen of helemaal vegetarisch? Het kan allemaal! Zorg er alleen voor dat je alles fijn snijdt en dat de vulling goed genoeg aan elkaar plakt.
  • Je kan in de meeste Aziatische supermarkten ook voorverpakt deeg in de diepvries kopen. Dat bespaart je heel wat werk.