Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Chocolade-hazelnoottaart

Ingrediënten voor 8 personen

Voor de bodem

  • dadels zonder pit: 300 g
  • in stukjes gehakte hazelnoten of hazelnootmeel: 125 g
  • kokosrasp: 150 g
  • kokosolie: 75 g
  • snuifje zout

Voor de tussenlaag

  • cashewnoten: 300 g (gedurende 20 minuten in lauw water geweekt en uitgelekt)
  • kokosolie: 175 g
  • agavesiroop: 110 g
  • plantaardige melk: 60 g (DRYK erwtenmelk)
  • vanille-extract: 2 tl

Voor de toplaag

  • cashewnoten: 300 g (gedurende 20 minuten in lauw water geweekt en uitgelekt)
  • plantaardige melk: 150 g (DRYK erwtenmelk)
  • cacaopoeder: 60 g
  • ahornsiroop: 60 g
  • kokosolie: 100 g
  • kokosrasp en hazelnootstukjes voor de afwerking

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de bodem in de keukenrobot tot een klompje. Duw de bodem aan in kleine silicone vormpjes of in een springvorm, waarin je op de bodem een bakvel vastklikt.
  2. Meng de ingrediënten voor de tussenlaag in de keukenrobot tot het mengsel een ‘smoothie-textuur’ krijgt. Verdeel deze laag over de bodem.
  3. Zet in de koelkast of diepvriezer, terwijl je de toplaag maakt.
  4. Meng alle ingrediënten voor de toplaag in de keukenrobot tot het mengsel een ‘smoothie-textuur’ krijgt. Verdeel over de tussenlaag. Werk af met kokosschaafsel en hazelnootstukjes.
  5. Zet ze nog minstens 1 nacht in de koelkast of enkele uren in de diepvriezer. De diepvriezer is beter om een lekker vaste taart te krijgen. Haal na het vriezen de taart uit de vorm. Bewaar dan in de koelkast. Deze taart moet rechtstreeks uit de koelkast komen. Als ze te lang op kamertemperatuur blijft, wordt ze plat omdat de kokosolie weer vloeibaar wordt.

Dit recept komt uit het kookboek ‘Plantaardig koken’ van PLANTBEEST by TARTELIES.