Ingrediƫnten voor 2 personen
- banaan: 2 rijpe, in plakjes en ingevroren
- vanille-extract: 1 tl
- melk (plantaardige): 150 ml
- honing: 2 el
- pindakaas: 2 el
- pure chocolade: 50 g
- geschaafde amandelen: 2 el
- zout
Bereiding
- Haal de bevroren bananenplakjes uit de vriezer en laat ze een paar minuten wat zachter worden. Doe ze in de blender of keukenmachine. Voeg er het vanille-extract en 50 ml (plantaardige) melk aan toe.
- Mix de bananen glad en romig. Je kunt eventueel tussendoor stoppen om de zijkanten van de blender schoon te schrapen.
- Het bananenijs is nu klaar. Als het te zacht is, kun je het kort in de vriezer zetten om het wat steviger te laten worden.
- Verwarm 100 ml melk met de honing en de pindakaas. Breek de chocolade in kleine stukjes. Doe er een snuf zout bij en giet er de hete melk over. Laat 2 minuten staan en roer tot een fluwelen chocoladesaus. Werk af met geschaafde amandelen.
- Serveer de gezonde dame blanche meteen en geniet van deze heerlijke traktatie zonder schuldgevoel!
Dit recept komt uit het kookboek Plan 500 gram van Michaƫl Sels