Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Coupe dame blanche met bananenijs en chocoladesaus

IngrediĆ«nten voor 2 personen

  • banaan: 2 rijpe, in plakjes en ingevroren
  • vanille-extract: 1 tl
  • melk (plantaardige): 150 ml
  • honing: 2 el
  • pindakaas: 2 el
  • pure chocolade: 50 g
  • geschaafde amandelen: 2 el
  • zout

Bereiding

  1. Haal de bevroren bananenplakjes uit de vriezer en laat ze een paar minuten wat zachter worden. Doe ze in de blender of keukenmachine. Voeg er het vanille-extract en 50 ml (plantaardige) melk aan toe.
  2. Mix de bananen glad en romig. Je kunt eventueel tussendoor stoppen om de zijkanten van de blender schoon te schrapen.
  3. Het bananenijs is nu klaar. Als het te zacht is, kun je het kort in de vriezer zetten om het wat steviger te laten worden.
  4. Verwarm 100 ml melk met de honing en de pindakaas. Breek de chocolade in kleine stukjes. Doe er een snuf zout bij en giet er de hete melk over. Laat 2 minuten staan en roer tot een fluwelen chocoladesaus. Werk af met geschaafde amandelen.
  5. Serveer de gezonde dame blanche meteen en geniet van deze heerlijke traktatie zonder schuldgevoel!

Dit recept komt uit het kookboek Plan 500 gram van Michaƫl Sels