Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Courgettes met Parmezaanse kaas

Ingrediënten voor 2 personen

  • courgette: 250 g
  • Parmezaanse kaas: 30 g (blok)
  • olijfolie: 1el
  • basilicum (Je kan ook rucola gebruiken)
  • citroensap
  • peper

Bereiding

  1. Was en snij de courgette in schijfjes van 5 mm dik. Stoof de courgette gaar in een paar minuten. Proef regelmatig want de courgetteschijfjes moeten beetgaar blijven.
  2. Schaaf ondertussen de Parmezaanse kaas in fijne krullen. Meng ook de olijfolie met wat citroensap.
  3. Verdeel de beetgare courgettes over de schotel. Giet het mengsel van citroensap en olijfolie erover en breng verder op smaak met peper.  Werk af met basilicum (of rucola) en de Parmezaanse kaas.
  4. Lekker met volkoren pasta, rijst of noedels.

Tip: je kan de courgette ook stomen. De schijfjes zijn gaar in 2 minuten als je aan hoge druk stoomt (120°C) en in 5 minuten als je aan lage druk stoomt (100°C).