Ingrediënten voor 2 personen
kipfilet: 100 g
couscous: 150 g (volkoren)
erwten: 250 g (diepvries)
spinazie: 250 g
tomaat: 1
olijfolie
peper
zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm…
Bereiding
Laat de couscous wellen in groentebouillon (zoutarme bouillon zoals Damhert zoutarme groentebouillon, Knorr laag zoutgehalte bouillon, Sublimix zoutarme groentebouillon…) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook ondertussen de erwtjes beetgaar.
Snij de kipfilet in stukjes en breng op smaak met peper en de zoutvervanger. Bak een paar minuten in een hete pan met olie tot de kip mooi bruin en gaar is. Haal even uit de pan. Laat de spinazie slinken in de pan. Voeg dan de kip, beetgare erwten en de tomaten toe. Laat een paar minuten pruttelen.
Serveer de saus samen met de couscous.
Tip: hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen? Dan kan je gewoon zout of bouillon gebruiken als je wil.