Ingrediënten voor 2 personen
- courgette: 1,5
- venkel: 0,5
- ui: 0,5
- bloem: 30 g
- boter: 30 g
- pecorino: 30 g
- groentebouillon: 500 ml
- witte wijn: 25 ml
- paneermeel: 1,5 el
- tijm
- peper
- zout
Bereiding
- Snipper de ui fijn en snij de courgettes in blokjes en de venkel in reepjes.
- Fruit de ui glazig in de olijfolie. Bak eerst de venkel een tweetal minuten en voeg dan de courgettes erbij. Roer goed en laat alles nog 3 minuten bakken. Blus met de wijn. Laat op een hevig vuur bijna helemaal inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg er de groentebouillon aan toe. Laat 5 tot 10 minuten stoven onder deksel, tot de groenten beetgaar zijn.
- Meng met de vingertoppen de zachte boter, de bloem en het paneermeel tot een kruimelig mengsel. Voeg er de geraspte pecorino kaas en de tijm aan toe.
- Schep de groenten in een diepe ovenschaal. Verdeel er het botermengsel over. Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
- Lekker met aardappelen of brood.