Ingrediënten voor 2 personen
- ui: 0,5 (in dunne ringen gesneden)
- olijfolie: 1 el
- knoflook: 1 (teentjes - gekneusd)
- rode, groene of gele paprika’s: 1,5 (zaad verwijderd en in stukjes)
- tomaten: 1,5 (ontveld en zaad verwijderd)
- rijst: 50 g (liefst volkoren, gekookt)
- vlees: 250 g (gaar, mager en in stukjes)
- bouillon: 225 ml (ontvette)
- zwarte peper (vers gemalen)
Bereiding
Dit is een typisch Kroatisch recept met een heel subtiele smaak. Bak de uien in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur zacht in de olie.
Vet een ovenschaal in en leg een laag uien met knoflook op de bodem, gevolgd door een laag paprika, een laag tomaten, een laag rijst en een laag vlees.
Begin dan weer met een laag uien met knoflook, paprika, enz... tot alle ingrediënten zijn gebruikt. Breng elke laag steeds op smaak. Giet de bouillon erover, dek het geheel af en bak het gerecht ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Verwijder het deksel en laat het gerecht nog 15 minuten bakken. Dien warm op.