Ingrediënten voor 2 personen
- visfilet: 200 g (naar keuze)
- tomatenblokjes: 200 g (vers)
- ui: 1
- rode paprika: 1
- groene paprika: 1
- groene olijven: 5
- zwarte olijven: 5
- kappertjes: 1 el
- teen look: 1
- laurier: 1 (blaadjes)
- zoutarme bouillon: 500 ml
- citroensap
- olijfolie
- komijn
- kurkuma
- koriander
- peper
- zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm…
Bereiding
- Snij de ui in ringen. Was de paprika's en snij in grove stukken.
- Bak de ui glazig in een hete pan met olie. Voeg de paprika toe en laat een 5-tal minuten bakken. Voeg de geperste look toe en bak nog een paar minuten mee.
- Mix de helft van de groenten fijn met de tomatenblokjes. Voeg de saus toe aan de overgebleven groenten en laat kort sudderen op een zacht vuurtje. Breng op smaak met peper, de zoutvervanger, koriander, komijn, kurkuma en laurierblaadjes.
- Voeg de bouillon toe en laat het geheel 15-20 minuten sudderen op een zacht vuur. Voeg op het einde de vis toe en kook in een 10-tal minuten gaar. Voeg dan ook de olijven, wat citroensap naar smaak en de kappertjes toe.
- Lekker met brood of met gekookte aardappelen. De aardappelen kan je kort voorkoken en dan verder laten garen in de soep.
Tip: hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen? Dan kan je gewoon zout gebruiken als je wil.