Ingrediënten voor 2 personen
aardappelen: 200 g
spinazie: 250 g (verse)
prinsessenbonen: 200 g
ei: 2
soja melk: 75 ml
teen look: 1
olijfolie
nootmuskaat
peper
zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm…
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en snij ze in dunne plakjes.
- Was en kuis de boontjes. Kook de prinsessenbonen beetgaar en laat goed uitlekken.
- Spoel de spinazie en laat uitlekken. Pers de knoflook en bak deze in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper, de zoutvervanger en nootmuskaat.
- Klop de eieren los met de melk, peper en de zoutvervanger.
- Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Verdeel de plakjes aardappel over de ovenschaal. Schep dan het spinaziemengsel en de boontjes in de ovenschaal en giet er het eimengsel over.
- Dek af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Lekker met een slaatje.
Tip: Hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen? Dan kan je gewoon zout gebruiken als je wil.