Ingrediënten voor 2 personen
- gerookte zalm: 100 g
- tortellini: 200 g (met ricotto en spinazie)
- witte kool: 0,5
- wortel: 1
- pecorino: 30 g (of Parmezaanse kaas)
- ui: 0,5
- room: 100 ml (soja)
- teen look: 1
- olijfolie
- peper (zwart)
- zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
- Snij de zalm in reepjes. Snipper de ui fijn, rasp de pecorino, snij de witte kool in fijne reepjes en rasp de wortelen in fijne linten met een dunschiller.
- Verhit de olie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de witte kool toe en laat ongeveer 10 minuten stoven tot de kool gaar is.
- Meng de pasta met de gerookte zalm, de kool en de wortelen. Doe alles in een ovenschaal.
- Meng de room met de helft van de pecorino. Breng op smaak met (zwarte) peper. Giet het mengsel over de pasta en bestrooi met de rest van de pecorino.
- Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.