Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Gevulde haringen

Ingrediënten voor 2 personen

  • haring: 2 grote (verse haringfilets)
  • tomaat: 2
  • ui: 1
  • prei: 1
  • magere sojaroom: 50 ml
  • citroensap: 2 el
  • tomatenpuree: 1 el
  • olijfolie
  • dille: 1 el
  • peper

Bereiding

  1. Schub de haringen, maak ze schoon, spoel ze van binnen en van buiten grondig af onder de koude kraan en dep ze droog. Bedruppel de vissen van binnen en van buiten met de helft van het citroensap. Bestrijk de buikholtes met de tomatenpuree.
  2. Snipper de helft van de gepelde uien en snij de rest in ringen. Was de prei, halveer de stelen in de lengte en snij ze in de breedte in halve ringetjes. Fruit de uisnippers en de prei kort in de olie. Breng op smaak met peper.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een ovenvaste schotel en giet een scheut olijfolie op de bodem. Vul de vissen met de gefruite groenten en leg de haringen naast elkaar in de ovenschotel. Verdeel het restant van de groenten en de ui-ringen gelijkmatig over de schaal. Verdeel de tomaten in schijven en leg die op de vissen. Roer de rest van het citroensap door de room en giet dit over de vis. Kruid af met peper.
  4. Schuif de haringen 20 tot 25 minuten in de oven.
  5. Bestrooi ze voor het serveren met dille.
  6. Lekker met pasta en een slaatje.

Tip: je kan de haringfilets ook vervangen door verse forelfilets.