Ingrediënten voor 2 personen
- paprika: 2 (grote)
- couscous: 150 g
- ui: 1
- rozijnen: 50 g
- pistachenootjes: 50 g
- tomaat: 0,5
- tomatenpuree: 0,5 el
- olijfolie
- munt (verse)
- paprikapoeder (gerookt)
- komijn
- peper
- zout
Bereiding
- Laat de couscous wellen in groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij het hoedje van paprika. Laat het steeltje eraan, dat is mooi voor de afwerking. Haal voorzichtig de zaadlijsten uit de paprika zodat deze heel blijft.
- Snipper de ui fijn en bak glazig in een pan met olie.
- Snij de tomaten in fijne blokjes. Meng de couscous met de ui, de rozijnen, de nootjes, de tomaat, de tomatenpuree en de verschillende kruiden.
- Schep het mengsel in de paprika's en zet een klein halfuurtje in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Lekker met een slaatje bij.