Ingrediënten voor 2 personen
- tomaat: 4
- rijst: 150 g
- ui: 1
- teen look: 1
- pijnboompitten: 2 el
- dille: 0,5 (bosje verse)
- olijfolie
- paprikapoeder: 0,5 tl
- peper
- zout
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snipper de ui fijn en bak in een pan met olie. Voeg op het einde de geperste look toe en bak nog even mee.
- Rooster de pijnboompitten in een hete pan zonder vetstof.
- Snij de hoedjes van de tomaten en hol ze voorzichtig uit. Snij het vruchtvlees in stukjes.
- Meng de rijst met de ui, tomatenstukjes, pijnboompitten en de fijngehakte dille. Breng op smaak met peper, zout en het paprikapoeder.
- Schep het rijstmengsel in de tomaten en zet ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.