Ingrediƫnten voor 2 personen
- tomaat: 4
- groentebouillon: 125 ml
- couscous (volkoren): 75 g
- feta: 100 g
- basilicum: 4 (takjes)
- olijfolie: 4 el
- teen look: 1
- zongedroogde tomaat: 50 g
- rozemarijn
- tijm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Doe de couscous in een ruime kom. Breng de bouillon aan de kook en overgiet er de couscous mee.
Dek af en laat wellen zoals aangegeven op de verpakking. Roer los met een vork. - Verbrokkel de feta, snij de zongedroogde tomaten in stukjes. Hak de basilicum fijn. Snij het hoedje van de verse tomaten en hol ze uit. Laat omgekeerd uitlekken.
- Meng de zongedroogde tomaatjes, de basilicum, de olijfolie en de feta onder de couscous. Voeg naar smaak peper en zou toe. Let op, feta is al behoorlijk zout!
- Vul de tomaten met het couscousmengsel, zet het hoedje erop en plaats in een ovenschaal.
- Hak de knoflook fijn, en meng met de rozemarijn, tijm en olijfolie. Druppel dit mengsel over de tomaten.
- Plaats ze gedurende 15-20 minuten in de oven.