Ingrediƫnten voor 2 personen
- rijst: 125 g (bruine-, volkoren- of zilvervliesrijst)
- gehakt : 300 g (mager, ongekruid rundsgehakt)
- tomaat: 4
- paprika: 1
- sjalot: 1
- kaas: 2 el (geraspt)
- basilicum: 4 (takjes)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de rijst volgens de verpakking.
- Snij het hoedje van de tomaten en hol ze uit. Laat omgekeerd uitlekken.
- Hak de basilicumblaadjes en snipper de sjalot fijn. Roerbak het gehakt met de sjalot gedurende 10 minuten of tot het gaar is.
- Voeg hier de basilicum aan toe en vul de tomaten. Snij de paprika in kleine stukjes en schik tussen de tomaten in de ovenschotel. Strooi er de kaas over, zet het hoedje erop en plaats ze gedurende 15 a 20 minuten in de oven.
- Serveer met de rijst.
Tip: Vind je de rijst zo wat te droog? Voeg dan nog een simpel tomatensausje toe.