Ingrediënten voor 2 personen
- kipfilet: 200 g
- savooikool: 0,5
- pijpajuintje: 1,5
- appel: 1 (groene)
- balsamicoazijn: 25 ml
- cashewnoten (ongezouten, handvol)
- citroensap (een beetje)
- olijfolie
- currypoeder
- peper
- zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm… (hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen kan je dit vervangen door keukenzout)
Bereiding
- Verwijder de buitenste harde bladeren van de kool, alsook de harde kern. Was en snij de andere bladeren in fijne reepjes.
- Snij de pijpajuin in ringen. Snij de cashewnoten in stukken. Was de appel en snij in blokjes. Besprenkel de appel met het citroensap zodat ze mooi van kleur blijft.
- Verhit een wokpan met olie en voeg de kool en pijpajuin toe. Bak de kool een aantal minuten tot ze geslonken en beetgaar is. Voeg de appel en de noten toe en bak nog een paar minuten mee. Breng op smaak met peper, zout en currypoeder.
- Snij ondertussen de kipfilet in blokjes. Bak de kip in ongeveer 2 minuten goudbruin in een hete pan met olie. Voeg daarna de balsamicoazijn toe. Laat de kip verder bakken tot ze gaar is.
- Voeg de kip toe aan de kool en meng goed door elkaar.
Lekker met zilvervliesrijst, noedels of couscous.