Ingrediënten voor 2 personen
gierst: 150 g
champignons: 200 g
sojayoghurt: 1 el
amandelschilfers: 25 g
ui: 1
zoutarme bouillon zoals Damhert zoutarme groentebouillon, Knorr laag zoutgehalte bouillon, Sublimix zoutarme groentebouillon…: 300 ml
tijm
peterselie: 1 el
olijfolie
Bereiding
Kook de gierst gaar in de bouillon volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verwarm een droge koekenpan en rooster hierin de amandelen goudbruin. Maak de ui schoon en snij hem fijn. Borstel de champignons schoon en snij ze in vieren. Fruit de ui in de olie. Voeg de champignons en tijm toe en bak dit kort mee.
Knip de gewassen peterselie fijn. Schep het champignonmengsel samen met de sojayoghurt en de peterselie door de gierst. Strooi de amandelen erover.
Tip:
- Je hebt geen speciaal borsteltje nodig om champignons te reinigen. Een droge, propere keukenhanddoek of een stuk keukenpapier is even goed.
- Hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen? Dan kan je gewoon bouillon gebruiken als je wil.