Ingrediƫnten voor 2 personen
- mosselen(overschot)
- spinazie: 250 g
- kervel: 100 g
- selder: 1,5 (stengel)
- courgette: 1
- ui: 1
- aardappelen: 1
- teen look: 1
- mosselvocht: 1000 ml
- water: 500 ml
- olijfolie
- currypoeder
- peper
- zout
Bereiding
- Deze soep is ideaal om je mosselrestjes weg te werken. Gooi het kookvocht en de mosselen dus niet weg, maar gebruik ze voor deze soep!
- Snij de courgette, aardappel en selder in grove stukken en stoof even aan in een pan met olie. Voeg de geperste look toe. Breng op smaak met genoeg currypoeder, wat peper en een klein beetje zout.
- Voeg het (gezeefd) mosselvocht en het water toe en laat een klein halfuur pruttelen op een zacht vuur.
- Spoel ondertussen de kervel en de spinazie en snij ze in stukken. Hou een beetje kervel aan de kant als afwerking. Voeg de groene groenten op het einde toe aan de soep en mix alles. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Als laatste kan je de overgebleven mosselen nog bij de soep doen. Strooi een beetje van de rest van de kervel in elk bord soep en dien op.
Lekker met volkoren stokbrood.