Ingrediënten voor 2 personen
- eieren: 4
- verse spinazie: 100 g
- maiszetmeel: 2 el
- witlof: 2 stronkjes
- kappertjes: 1 el
- mayonaise: 2 el
- serranoham: 2 plakken
- olijfolie
- peper
- zout
Bereiding
- Mix in een blender de eieren met de spinazie, het maiszetmeel en flink wat peper en zout.
- Verwarm een pan op het vuur met wat olie. Giet een derde van het eimengsel in de pan en verdeel dit gelijkmatig over het hele oppervlak van de pan door te draaien. Bak de eierwrap gaar, draai om en bak nog 1 minuut.
- Snipper het witlof fijn, meng met de mayonaise en de kappertjes, roer alles goed onder elkaar en kruid met peper en zout.
- Verdeel de vulling over de eierpannenkoeken, leg bovenop een plak serranoham en rol ze op.
Dit recept komt uit het 'Prikkelbare darmen kookboek: recepten voor een rustige buik' van Michaël Sels en Heiko De Schepper.