Ingrediƫnten voor 2 personen
- risottorijst: 120 g
- zoete ui: 1,5
- wortel: 1
- prei: 0,5
- Parmezaanse kaas: 25 g
- teen look: 0,5
- witte wijn: 50 ml (droge)
- groentebouillon: 1000 ml
- olijfolie
- peper
- zout
Bereiding
- Was en snij de ui, prei en wortels in halve ringen.
- Verwarm een wokpan met olie. Pers de look en bak kort aan. Voeg de rijst toe tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en laat op een matig vuur inkoken tot het vocht weg is. Voeg dan de bouillon toe en zet een deksel op de pan. Roer niet in de rijst, maar controleer regelmatig of er niet nog extra bouillon of water toegevoegd moet worden zodat de risotto niet aanbrandt. De risotto is gaar na ongeveer 20 minuten.
- Bak ondertussen de ui glazig in een hete pan met olie. Voeg de prei en paprika toe en bak het geheel 10-15 minuten op een laag vuurtje.
- Neem de risotto van het vuur en roer er de groenten onder. Doe er de geraspte Parmezaanse kaas bij en breng op smaak met peper en zout.
Tip: ook lekker met blokjes kip.
Je hebt 2 eenheden bouillon nodig voor 1 eenheid rijst, dan zal je risotto mooi gaar zijn zonder aan te branden.