Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Haringsalade met appel en witloof

IngrediĆ«nten voor 2 personen

  • haring: 200 g (filet)
  • aardappelen: 150 g (vastkokend)
  • kerstomaten: 6
  • appel: 1
  • witloof: 0,5 (stronk)
  • rode ui: 0,5
  • ijsbergsla: 1/4 (krop)
  • magere yoghurt: 2,5 el
  • appelazijn: 0,5 el
  • citroensap
  • mosterd: 0,5 tl
  • dille: 0,5 tl
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Kook de aardappelen gaar in water. Laat afkoelen en snij in blokjes.  Doe in een mengkom en zet aan de kant.
  2. Haal de haringfilets uit het sap, verwijder de gepekelde ui en dep droog met keukenpapier. Snij overlangs in 2.
  3. Maak de dressing door de yoghurt te mengen met de appelazijn en de mosterd. Breng op smaak met dille, peper en zout.
  4. Snij de groenten: ijsbergsla in reepjes, rode ui in ringen, witloof en appel in reepjes en halveer de kerstomaten. Besprenkel de appel met citroensap zodat die niet bruin wordt.
  5. Meng de groenten met de aardappelen. Leg de haringfilets erboven op.
  6. Lekker met grof gesneden volkoren brood.

Tip: ook lekker met gerookte makreel in plaats van haringfilet. En makreel zit vol met de gezonde omega 3-vetten!