Ingrediƫnten voor 2 personen
- haring: 200 g (filet)
- aardappelen: 150 g (vastkokend)
- kerstomaten: 6
- appel: 1
- witloof: 0,5 (stronk)
- rode ui: 0,5
- ijsbergsla: 1/4 (krop)
- magere yoghurt: 2,5 el
- appelazijn: 0,5 el
- citroensap
- mosterd: 0,5 tl
- dille: 0,5 tl
- peper
- zout
Bereiding
- Kook de aardappelen gaar in water. Laat afkoelen en snij in blokjes. Doe in een mengkom en zet aan de kant.
- Haal de haringfilets uit het sap, verwijder de gepekelde ui en dep droog met keukenpapier. Snij overlangs in 2.
- Maak de dressing door de yoghurt te mengen met de appelazijn en de mosterd. Breng op smaak met dille, peper en zout.
- Snij de groenten: ijsbergsla in reepjes, rode ui in ringen, witloof en appel in reepjes en halveer de kerstomaten. Besprenkel de appel met citroensap zodat die niet bruin wordt.
- Meng de groenten met de aardappelen. Leg de haringfilets erboven op.
- Lekker met grof gesneden volkoren brood.
Tip: ook lekker met gerookte makreel in plaats van haringfilet. En makreel zit vol met de gezonde omega 3-vetten!