Ingrediënten voor 2 personen
- hazenrugfilet: 300 g
- peer: 2
- rode wijn: 50 ml
- room: 50 ml (magere/light of soja)
- kippenbouillon: 100 ml
- olijfolie
- peper
Bereiding
- Kruid de hazenrugfilets met peper. Verhit de olijfolie in een braadpan, bak de hazenruggen lichtbruin aan elke zijde. Leg ze in een ovenschotel met de braadjus en laat daarna 10 minuten afgedekt in de oven op 180°C verder garen. Het vlees mag nog roze/rood zijn vanbinnen.
- Schil intussen de peren en verwijder het klokhuis. Snij in blokjes. Fruit de peren 2 minuten in dezelfde pan. Leng aan met de rode wijn en de gevogeltebouillon. Laat 5 minuten op een zacht vuur pruttelen en voeg de room erbij. Verhit nog een paar minuten zodat de saus indikt. Breng op smaak met peper.
- Serveer met knolselderpuree of een rauwkostslaatje.