Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Hutsepot met kip

Ingrediƫnten voor 2 personen

  • kipfilet: 200 g
  • aardappelen: 300 g
  • spruiten: 150 g
  • selder: 2 (stengels)
  • wortel: 2 kleine
  • rapen: 0,5 (bussel)
  • ui: 1 kleine
  • kippenbouillon: 300 ml
  • olijfolie
  • laurier (blaadje)
  • tijm
  • kruidnagel (naar smaak)
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Schil de wortel en de aardappel. Was de selder en de rapen. Maak de spruitjes schoon.  Snij de wortel en de selder in schijfjes. Snij de spruitjes en de rapen in 4. Snij de aardappelen in gelijke blokjes van ongeveer 2 op 2 cm. 
  2. Snij de kipfilet in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote pot en bak de kip in een paar minuten goudbruin. Voeg de ui, de kruiden en de kippenbouillon toe.
  3. Laat een 10-tal minuten sudderen op een zacht vuurtje. Voeg daarna de rest van de groenten toe.
  4. Laat nog ongeveer 5 minuten sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Voeg eventueel nog wat water of bouillon toe indien nodig.