Ingrediƫnten voor 2 personen
- kalfsfilet: 200 g
- couscous: 100 g
- broccoli: 250 g
- kikkererwten: 100 g (blik)
- groentebouillon: 125 ml
- teen look: 0,5
- basilicum: 0,5 (bussel)
- munt
- olijfolie
- peper
- zout
Bereiding
- Hak de roosjes van de broccoli fijn in een keukenmachine tot ze een korrelige structuur hebben. Meng de broccoli met de couscous en de kikkererwten.
- Breng de groentebouillon aan de kook en mix er de basilicum door. Pers de look en voeg toe aan de bouillon.
- Doe de couscousmengeling bij de warme bouillon en laat circa 5 minuten staan. Breng daarna op smaak met peper.
- Snij wat muntblaadjes in fijne reepjes en meng onder de couscous.
- Snij ondertussen het vlees in lapjes en bak kort in een pan met olie. Kruid af met peper en zout.
- Serveer de couscous in een plat bord en leg de gebakken kalfslapjes erbij. Werk af met enkele verse basilicumblaadjes.
TIP: de kalfslapjes kunnen ook gegrild worden, dan blijft de binnenkant lekker mals en sappig.