Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Kalfslapje met couscous en broccoli en basilicum

Ingrediënten voor 2 personen

  • kalfsfilet: 200 g

  • volkoren couscous: 100 g

  • broccoli: 250 g

  • kikkererwten: 100 g (blik)

  • zoutarme bouillon zoals Damhert zoutarme groentebouillon, Knorr laag zoutgehalte bouillon, Sublimix zoutarme groentebouillon…: 125 ml

  • teen look: 0,5

  • basilicum: 0,5 (bussel)

  • munt

  • olijfolie

  • peper

  • zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm…

Bereiding

  1. Hak de roosjes van de broccoli fijn in een keukenmachine tot ze een korrelige structuur hebben. Meng de broccoli met de couscous en de kikkererwten. Breng de groentebouillon aan de kook en mix er de basilicum door. Pers de look en voeg toe aan de bouillon.

  2. Doe de couscousmengeling bij de warme bouillon en laat circa 5 minuten staan. Breng daarna op smaak met peper. Snij wat muntblaadjes in fijne reepjes en meng onder de couscous.

  3. Snij ondertussen het vlees in lapjes en bak kort in een pan met olie. Kruid af met peper en de zoutvervanger.

  4. Serveer de couscous in een plat bord en leg de gebakken kalfslapje erbij. Werk af met enkele verse basilicumblaadjes.

Tip:

  • Het kalfslapje kan ook gegrild worden, dan blijft de binnenkant lekker mals en sappig.
  • Hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen? Dan kan je gewoon zout en bouillon gebruiken als je wil.