Ingrediënten voor 2 personen
kalkoenfilet: 200 g
prei: 2
ui: 0,5
olijfolie
gemberpoeder
peper
zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm…
Bereiding
Snij de kalkoenfilet en de gewassen prei in stukken. Verhit de olie in een pan, voeg de fijngesnipperde ui en de stukjes vlees toe. Laat het vlees lichtbruin bakken en breng op smaak met gemberpoeder en wat peper. Doe daarna de gesneden prei in de pan en laat 5 minuten meebakken.
Plaats vervolgens het deksel op de pan en laat het gerecht gaar stoven. Voeg eventueel een scheutje water toe om aanbakken te voorkomen. Indien het gerecht teveel vocht bevat, laat dan even verder garen zonder deksel zodat het vocht kan verdampen.
Lekker met rijst, noedels of quinoa.
Tip:
- Gebruik verse geraspte gember in plaats van gemberpoeder voor een extra intense smaak.
- Hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen? Dan kan je gewoon zout gebruiken als je wil.