Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Kalkoen met rijst en kerrie

Ingrediënten voor 2 personen

  • kalkoenfilet: 200 g
  • rijst: 150 g
  • ananas: 175 g (blik)
  • champignons: 125 g
  • peultjes: 100 g
  • zure room: 65 ml (15% vetgehalte)
  • ui: 0,5
  • kerriepoeder: 1 tl
  • olijfolie
  • peper
  • zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm… (hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen kan je dit vervangen door keukenzout)

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snij de kalkoenfilet in blokjes. Meng de kalkoenblokjes met de kerrie. Breng op smaak met peper en de zoutvervanger.
  3. Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes.
  4. Kook de peultjes beetgaar in een 5-tal minuten.
  5. Snipper de ui fijn en bak ze glazig in een hete pan met olie. Voeg de kalkoen en de champignons toe en roerbak het geheel een 5-tal minuten. Voeg de room en de ananas toe en laat kort sudderen zodat alles goed warm en de kalkoen gaar is. Breng op smaak met peper en de zoutvervanger.
  6. Serveer de kalkoen met de rijst en de peultjes.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan de ananas ook vervangen door mango.