Ingrediënten voor 2 personen
- kalkoenfilet: 200 g
- rijst: 150 g
- ananas: 175 g (blik)
- champignons: 125 g
- peultjes: 100 g
- zure room: 65 ml (15% vetgehalte)
- ui: 0,5
- kerriepoeder: 1 tl
- olijfolie
- peper
- zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm… (hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen kan je dit vervangen door keukenzout)
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de kalkoenfilet in blokjes. Meng de kalkoenblokjes met de kerrie. Breng op smaak met peper en de zoutvervanger.
- Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes.
- Kook de peultjes beetgaar in een 5-tal minuten.
- Snipper de ui fijn en bak ze glazig in een hete pan met olie. Voeg de kalkoen en de champignons toe en roerbak het geheel een 5-tal minuten. Voeg de room en de ananas toe en laat kort sudderen zodat alles goed warm en de kalkoen gaar is. Breng op smaak met peper en de zoutvervanger.
- Serveer de kalkoen met de rijst en de peultjes.
Alternatieve ingrediënten
Tip: je kan de ananas ook vervangen door mango.