Ingrediënten voor 2 personen
- kalkoenrollade: 200 g
- champignons: 250 g
- wortel: 3 grote
- sjalot: 1 kleine
- magere room: 125 ml
- teentje look
- peterselie: 50 g
- bieslook
- olijfolie
- peper
- oregano
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bak de kalkoenrollade aan alle zijden bruin in de pan en laat verder garen in de oven op 200°C gedurende 20 tot 25 minuten. Bedruip af en toe met de jus of water.
- Was de groenten en snij ze fijn. Kook de wortelen beetgaar. Bak de champignons kort aan in de pan van de rollade en breng op smaak met peper en oregano. Laat het sjalotje en de geperste look 1 tot 2 minuten fruiten in een sauspan en voeg de magere room erbij. Laat zachtjes inkoken. Voeg de gehakte peterselie toe en laat even meekoken. Mix daarna alles fijn en breng op smaak met peper.
- Snij de rollade in schijven en kruid met peper. Bedek het vlees met de groenten en overgiet met de saus. Werk af met wat bieslook.
Tip: heb je een bakthermometer? Het vlees is gaar als het een kerntemperatuur van 68°C bereikt.