Ingrediënten voor 2 personen
- kipfilet: 200 g
- aardappelen: 400 g
- kervel: 1 (bussel)
- kerstomaten: 75 g
- rucola: 65 g
- light mozzarella: 65 g
- magere of halfvolle melk: 50 ml
- ei: 1 (klein)
- olijfolie
- peper
- zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm…
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze gaar. Laat ze uitlekken. Breng ondertussen de melk aan de kook. Neem de melk dan van het vuur en voeg driekwart van de fijngesneden kervel toe. Laat 1 minuutje sudderen. Voeg de melk toe aan de aardappelen en pureer het geheel. Voeg nog een ei toe en breng op smaak met peper en de zoutvervanger.
- Bak de kipfilets goudbruin in een warme pan met olie. Breng op smaak met peper en de zoutvervanger.
- Was de rucola, de overgebleven kervel en de kerstomaten. Snij de tomaten in 2 en de mozzarella in blokjes. Meng alles met een beetje olijfolie tot een fris slaatje.
Tip: hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen? Dan kan je gewoon zout gebruiken als je wil.