Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Kervelsoep

Ingrediënten voor 2 personen

  • kervel: 1 (bussel)
  • ui: 1
  • prei: 0,5
  • aardappelen: 1 (kleine)
  • groentebouillon: 500 ml (zoutarm)
  • room: 2 el (soja)
  • olijfolie
  • peper
  • zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm… (hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen kan je dit vervangen door keukenzout)

Bereiding

  1. Was en snij alle groenten fijn. Stoof de ui, de prei, de aardappel en driekwart van de kervel aan in een pan met olie. Voeg daarna de groentebouillon toe en laat alles een dertigtal minuten zachtjes koken.
  2. Mix de soep fijn. Snij ondertussen de overgebleven kervel ook fijn en voeg toe aan de soep. Mix daarna alles nog eens. Door de verse kervel later toe te voegen, krijg je een sterkere smaak. Kruid af met peper en de zoutvervanger.
  3. Schep bij het serveren nog een eetlepel room in elk bord als afwerking.
  4. Lekker met geroosterd volkorenbrood.