Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Kip met groene asperges

Ingrediƫnten voor 2 personen

  • kipfilet: 200 g
  • asperges: 500 g
  • magere room: 50 ml
  • kippenbouillon: 500 ml
  • teen look: 0,5
  • peterselie: 10 (takjes)
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Schil de asperges en kook ze beetgaar.
  2. Kruid de kipfilets met peper en pocheer ze in de kippenbouillon tot het vlees gaar is (ongeveer 8 minuten).
  3. Maak de saus door 300 ml kookvocht van de kip te mengen met de magere room en geperste look. Laat inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de kip samen met de asperges en overgiet de kip met de saus. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.
  5. Lekker met gekookte aardappelen of volkoren pasta.

Tip: bak de beetgare asperges nog even in een hete grillpan voor een extra intense smaak!