Ingrediƫnten voor 2 personen
- kipfilet: 200 g
- sperziebonen: 200 g
- erwten: 200 g (diepvries)
- bosuitje: 2
- sinaasappel: 1 (onbespoten)
- olijfolie
- gemberpoeder: 1 tl
- peper
- paprikapoeder
Bereiding
- Maak de prinsessenboontjes schoon. Snij de bosuitjes in ringen. Was de sinaasappel grondig en rasp een deel van de schil. Pers de sinaasappel daarna uit.
- Snij de kip in blokjes en breng op smaak met peper en paprikapoeder. Bak de kip bruin in een pan met olie. Voeg de sinaasappelschil, de bosuitjes en het gemberpoeder toe en bak even mee. Voeg daarna de sperziebonen, de erwten en het sinaasappelsap toe. Laat zachtjes sudderen tot alles gaar is.
- Lekker met volkoren noedels of zilvervliesrijst.