Ingrediƫnten voor 2 personen
- kippenbout: 2
- prei: 2
- sjalot: 1 kleine
- zoutarme kippenbouillon: 125 ml
- halfvolle melk : 175 ml
- boter: 25 g
- bloem: 25 g
- olijfolie
- nootmuskaat
- peper
Bereiding
- Snipper de sjalot fijn en fruit in een pan met olie. Voeg de kippenbouten toe en kruid met peper. Overgiet alles met de bouillon, zet het deksel op de pan. Laat op een zacht vuurtje gedurende 30 minuten sudderen.
- Maak de prei schoon, snij fijn en voeg toe aan de kippenbouten.
- Smelt ondertussen de boter. Voeg de bloem toe. Roer tot je een gladde, droge roux krijgt. Giet er beetje bij beetje de melk bij. Breng op smaak met nootmuskaat en peper. Leg de kippenbouten in een schotel en giet de bechamelsaus erover.
- Lekker met gekookte aardappelen of puree.
Tip: roux die niet helemaal droog is, geeft een bloemige smaak aan het gerecht.