Ingrediƫnten voor 2 personen
- kipfilet: 200 g
- witloof: 2 (stronk)
- noten ongezouten: 25 g
- pijpajuintje: 2
- appel: 1
- magere of halfvolle yoghurt: 125 g
- citroensap: 1 el
- honing: 1 tl
- zoutarme kippenbouillon: 250 ml
- currypoeder: 1 tl
- bieslook
- peper
Bereiding
- Laat de bouillon koken en blancheer de kip er 10 minuten in. Laat de kipfilet afkoelen.
- Maak de dressing door de yoghurt, currypoeder, honing, citroensap, fijngeknipte bieslook en peper te mengen.
- Snij het witloof en de appel in blokjes en besprenkel met wat citroensap. Hak de noten grof en snij de kip in blokjes. Snij de pijpajuin in kleine ringen. Meng alles.
- Lekker met volkorenbrood.
- Ook heel lekker met druiven tijdens de zomer en herfst.