Ingrediƫnten voor 2 personen
- krielaardappelen: 300 g
- oesterzwammen: 250 g
- champignons: 250 g
- selder: 2 (stengel)
- pijpajuintje: 4
- teen look: 2
- currypasta: 1 tl
- citroensap
- olijfolie
- pillipilli (of tabasco)
- peper
Bereiding
- Maak de krielaardappeltjes schoon en kook gaar.
- Pers de look fijn en meng met 2 el olijfolie, citroensap en peper. Maak de paddenstoelen schoon en snij in stukken. Laat een 10-tal minuten marineren in het lookmengsel.
- Was de selder en pijpajuinen. Snij de selder in kleine plakjes en de ui in fijne ringen. Laat de olie heet worden in pan of wok. Laat de selder en pijpajuin al roerend bakken. Voeg de paddenstoelen toe en kruid af met beetje pilipili of tabasco. Bak alles al roerend.
- Snij de krielaardappelen in 2 en voeg deze toe. Voeg de currypasta toe samen met een lepel water. Alles goed mengen en laat nog enkele minuten bakken.
- Lekker in combinatie met (veggie) kipstukjes of kalkoenreepjes, magere baconreepjes of een spiegelei.
Tip: afhankelijk van het seizoen kan je voor verschillende champignons kiezen: kastanjechampignons, Parijse champignons, oesterzwammenā¦