Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Krieltjessalade met zalm

IngrediĆ«nten voor 2 personen

  • gerookte zalm: 200 g
  • krielaardappelen: 300 g
  • sperziebonen: 400 g
  • kerstomaten: 150 g
  • pijpajuintje: 1
  • citroensap: 1 tl
  • mosterd: 1 tl
  • olijfolie: 1 el
  • bieslook
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Was de aardappelen en de sperziebonen schoon. Snij grotere aardappelen in kleinere stukjes. Kook de aardappelen circa 2 minuten in een bodempje water. Voeg dan de boontjes toe en laat nog 8 minuten verder garen. Giet af en laat koud stromend water over de bonen en aardappelen lopen. Laat uitlekken en doe in een passende mengkom.
  2. Maak de dressing door het citroensap, 4 el water, de mosterd en de olie te mengen. Kruid af met peper en snuifje zout.
  3. Meng de dressing door de aardappelen en bonen. Snij de kerstomaten in 4 en de pijpajuin in smalle ringen. Snij de gerookte zalm in reepjes en meng alles door de aardappelen. Werk af met wat bieslook.
  4. Lekker met grof gesneden rogge- , haverzemelen- of speltbrood.

Tip: door de boontjes af te koelen onder koud stromend water behouden ze beter hun groene kleur. Hetzelfde geldt voor erwtjes.