Ingrediƫnten voor 2 personen
- gerookte zalm: 200 g
- krielaardappelen: 300 g
- sperziebonen: 400 g
- kerstomaten: 150 g
- pijpajuintje: 1
- citroensap: 1 tl
- mosterd: 1 tl
- olijfolie: 1 el
- bieslook
- peper
- zout
Bereiding
- Was de aardappelen en de sperziebonen schoon. Snij grotere aardappelen in kleinere stukjes. Kook de aardappelen circa 2 minuten in een bodempje water. Voeg dan de boontjes toe en laat nog 8 minuten verder garen. Giet af en laat koud stromend water over de bonen en aardappelen lopen. Laat uitlekken en doe in een passende mengkom.
- Maak de dressing door het citroensap, 4 el water, de mosterd en de olie te mengen. Kruid af met peper en snuifje zout.
- Meng de dressing door de aardappelen en bonen. Snij de kerstomaten in 4 en de pijpajuin in smalle ringen. Snij de gerookte zalm in reepjes en meng alles door de aardappelen. Werk af met wat bieslook.
- Lekker met grof gesneden rogge- , haverzemelen- of speltbrood.
Tip: door de boontjes af te koelen onder koud stromend water behouden ze beter hun groene kleur. Hetzelfde geldt voor erwtjes.