Ingrediënten voor 2 personen
- lamsfilet: 200 g
- zoete aardappel: 1 (groot)
- wortel: 4 (klein)
- pastinaak: 2 (groot)
- Griekse yoghurt: 8 el
- citroen: 0,5
- olijfolie
- tijm
- bieslook
- peper
- zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de pastinaak, zoete aardappel en wortelen. Snij de groenten in frietjesvorm.
- Schik de groentefrietjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper, zout, tijm en bieslook. Laat de groenten ongeveer 20-30 minuten garen in de voorverwarmde oven. Roer regelmatig om.
- Bak de lamsfilet kort aan in een pan met olijfolie tot dat alle kanten mooi bruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de frietjes uit de oven. Laat het lamsvlees nog een 5-tal minuten verder garen in de oven.
- Spoel de citroen. Rasp de schil. Meng de yoghurt, geraspte citroenschil en een beetje citroensap in een kom.
- Schik het vlees en de groentefrietjes op een bord. Werk af met de yoghurtsaus.
Tip: lekker met een slaatje bij.