Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Lamsfilet met groentefrietjes en yoghurtsausje

Ingrediënten voor 2 personen

  • lamsfilet: 200 g
  • zoete aardappel: 1 (groot)
  • wortel: 4 (klein)
  • pastinaak: 2 (groot)
  • Griekse yoghurt: 8 el
  • citroen: 0,5
  • olijfolie
  • tijm
  • bieslook
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de pastinaak, zoete aardappel en wortelen. Snij de groenten in frietjesvorm.
  3. Schik de groentefrietjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper, zout, tijm en bieslook. Laat de groenten ongeveer 20-30 minuten garen in de voorverwarmde oven. Roer regelmatig om.
  4. Bak de lamsfilet kort aan in een pan met olijfolie tot dat alle kanten mooi bruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Haal de frietjes uit de oven. Laat het lamsvlees nog een 5-tal minuten verder garen in de oven.
  6. Spoel de citroen. Rasp de schil. Meng de yoghurt, geraspte citroenschil en een beetje citroensap in een kom.
  7. Schik het vlees en de groentefrietjes op een bord. Werk af met de yoghurtsaus.

Tip: lekker met een slaatje bij.