Ingrediƫnten voor 2 personen
- scampi: 300 g (ontdarmd en gepeld)
- linguine: 200 g (volkoren)
- venkel: 1
- zongedroogde tomaat: 25 g
- kerstomaten: 150 g
- room: 100 ml (light/magere)
- witte wijn: 100 ml (droge wijn)
- sjalot: 1
- tomatenpuree: 0,5 tl
- olijfolie
- peterselie: 0,5 (bussel)
- chilipeper: 1/4
- peper (cayenne)
- zout
Bereiding
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel en snipper de sjalotjes fijn. Snij de venkel in 2 en verwijder het harde gedeelte. Snij in fijne reepjes. Snij de zongedroogde tomaten in stukken en halveer de kerstomaten.
- Roer de tomatenpuree door de room.
- Bak de sjalot en de venkel 3 tot 5 minuten in een hete pan met olie. Voeg er de chilipeper, zongedroogde tomaten en de wijn bij. Laat inkoken tot ongeveer de helft. Voeg de scampi's toe en laat het geheel op een hevig vuur staan tot de scampi's een mooie kleur krijgen. Blus met de tomatenroom, voeg de gehalveerde kerstomaten toe en laat 1 minuut stevig doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de pasta in een diep bord en schep de scampi's met saus er bovenop. Werk af met gehakte peterselie.