Ingrediënten voor 2 personen
- aardappelen: 250 g (vastkokend)
- prinsessenbonen: 250 g
- ei: 2
- ui: 1 kleine
- spekblokjes: 150 g (gerookte)
- wijnazijn
- olijfolie
- peterselie
- peper
Bereiding
- Was de aardappelen en kook ze gaar in de schil. Kook ondertussen ook de prinsessenbonen gaar en de eieren hard.
- Snij de gekookte aardappelen in schijven of blokjes en spoel de prinsessenbonen onder koud water om hun groene kleur te bewaren.
- Snipper de ui fijn en bak samen met de spekblokjes in een pan. Blus met de wijnazijn en voeg de aardappelen en de boontjes toe en laat even meebakken.
- Schep de warme salade op een bord. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper. Pel de hardgekookte eieren en snij ze in 2. Werk de salade af met de eitjes en fijngesnipperde peterselie.
Tip: kook je eitje hard in 8 minuten. Dan blijft de dooier nog een beetje smeuïg en dat zorgt voor extra smaak en maakt het niet te droog.