Ingrediƫnten voor 2 personen
- worst: 100 g (gedroogde)
- macaroni: 150 g (volkoren)
- pompoen: 0,5 (butternut)
- ui: 1
- melk: 175 ml (soja)
- boter: 10 g
- bloem: 25 g
- groentebouillon: 100 ml (of kippenbouillon)
- olijfolie
- nootmuskaat
- peper
- zout
Bereiding
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snij de gedroogde worst in plakjes en verwijder het vel. Bak goudbruin in een hete pan zonder olie. Haal het vlees uit de pan en fruit de ui in het vet van de worst. Voeg de pompoen toe en bak een 5-tal minuten mee. Voeg daarna de bouillon toe en laat sudderen op een zacht vuur tot de pompoen zacht is.
- Maak ondertussen de bechamelsaus: smelt de boter. Voeg de bloem toe. Roer tot je een gladde, droge roux krijgt. Giet er de melk bij. Roer tot de saus ingedikt is en gekookt heeft. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Meng de pompoen en de worst door de saus en serveer met de macaroni.