Ingrediƫnten voor 2 personen
tomaten: 2
bosuitjes: 1
macaroni: 200 g (volkoren)
olijfolie: 2 el
verse zalmfilet: 200 g
rozemarijn: 0,5 el (fijngehakt)
peper (versgemalen)
Bereiding
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Kook de macaroni in een grote pan in ruim kokend water beetgaar.
- Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de zalmfilets zachtjes in ca. 4 minuten aan beide kanten bruin. Strooi er wat peper over en leg ze op een bord.
- Verhit de andere helft van de olijfolie in dezelfde pan en fruit de bosui met rozemarijn gedurende zowat 2 minuten. Schep de tomatenblokjes erdoor en laat het geheel op matig hoog vuur 3 tot 5 minuten sudderen. Breng de saus op smaak met peper.
- Verdeel de zalm met een vork in stukjes. Giet de macaroni af en schep de tomatensaus en stukjes zalm erdoor. Serveer de pasta in diepe borden.