Ingrediƫnten voor 2 personen
- tomaten: 2
- bosuitjes: 1
- macaroni: 200 g (volkoren)
- olijfolie: 2 el
- verse zalmfilet: 200 g
- rozemarijn: 0,5 el (fijngehakt)
- peper (versgemalen)
Bereiding
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Kook de macaroni in een grote pan in ruim kokend water beetgaar.
- Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de zalmfilets zachtjes in ongeveer 4 minuten aan beide kanten bruin. Strooi er wat peper over en leg ze op een bord.
- Verhit de andere helft van de olijfolie in dezelfde pan en fruit de bosui met rozemarijn gedurende zowat 2 minuten. Schep de tomatenblokjes erdoor en laat het geheel op matig hoog vuur 3 tot 5 minuten sudderen. Breng de saus op smaak met peper.
- Verdeel de zalm met een vork in stukjes. Giet de macaroni af en schep de tomatensaus en stukjes zalm erdoor. Serveer de pasta in diepe borden.